ENCIKLOPEDIJA ŽIVOG SVETA Pogledaj veće

ENCIKLOPEDIJA ŽIVOG SVETA

Dostupno

Knjiga o svim oblicima života na našoj planeti

Prevod sa engleskog: Artea Panajotović
Format: 30 x 22 cm
Obim: 512 strana
Ilustrovano u punom koloru
mat kunsdruk, tvrdi povez, šiveno

MOGUĆE PLAĆANJE U VIŠE RATA. 
POPUST 20% ZA GOTOVINSKO PLAĆANJE. 
BESPLATNA POŠTARINA.

prelistaj

Detaljnije

7 700,00 RSD

Specifikacija

Filter Tvrdi povez
Filter Enciklopedije

Više informacija

U ovoj vrednoj knjizi, bogato opremljenoj slikama i ilustracijama, tabelama, zanimljivim činjenicama i neverovatnim podacima, pronaći ćete sve što želite da znate o svim oblicima života na Zemlji – od najprostijih praistorijskih bića, preko biljaka, raznih životinja i ptica, do kompleksnog ljudskog tela. Ovaj sveobuhvatni vodič kroz živi svet pružiće vam obilje začuđujućih podataka, detaljnih i jasnih objašnjenja o bićima koja nastanjuju našu planetu.

Knjiga će vas povesti i na uzbudljivo putovanje u prošlost i upoznati vas sa precima današnjih biljaka i životinja, njihovim razvojem, prilagođavanjem i izumiranjem.

Knjiga vam otvara tajnovit svet mračnih morskih dubina, upoznaje vas sa životom na zemlji i pod zemljom, a vodi vas i na let u velike visine.

Saznaćete sve o delovima biljaka, građi tela insekata, ptica i životinja, o njihovim navikama i potrebama, ishrani i načinu života. Upoznaćete se sa delovima ljudskog tela, funkcijama organa i celog organizma.

Ako želite da saznate sve o džinovskim, zastrašujućim dinosaurusima, kako su se hranili i kako su brinuli o svojim mladima i šta je bilo posle njihovog izumiranja, ako vas interesuje kada su i kako zagospodarili prvi sisari, ako se pitate kako bubašvaba preživi po tri meseca bez hrane, ako želite da se upoznate sa zmijama koje lete ili sa crvima koji rastu i do 40 metara dužine, ako hoćete da saznate odakle potiče reč "mišić" i još mnogo drugih zadivljujućih podataka – ovo je prava knjiga za vas.

Knjiga sadrži osam velikih poglavlja:

1. Živi svet u praistoriji
2. Biljke
3. Živi svet u vodi
4. Insekti i drugi beskičmenjaci
5. Gmizavci i vodozemci
6. Ptice
7. Sisari
8. Ljudsko telo