MITOLOGIJA Pogledaj veće

MITOLOGIJA

Dostupno

Mitovi, legende i verovanja

Najobuhvatniji i najstručniji vodič kroz mitove i legende celog sveta

Grupa autora (prevod sa engleskog)
Obim: 528 strana
Format: 30 h 22,5 cm
Tvrdi povez sa omotom, šiveno, sjajni kunzdruk papir, ilustrovano, puni kolor

Moguće plaćanje u više rata.
Za gotovinsko plaćanje popust 20%.


Detaljnije

8 800,00 RSD

Više informacija

Sveobuhvatan i najmerodavniji vodič kroz svet mitova i legendi, sadrži 21 poglavlje, uključujući klasičnu mitologiju stare Grčke i Rima, evropsku i egipatsku, kao i mitologije Indije, Kine, australijskih Aboridžina i naroda Američkog kontinenta. Napisao ju je međunarodni tim stručnjaka, stilom koji privlači i zadržava pažnju čitalaca.

Ilustrovana u punom koloru, sa više od 750 reprodukcija iz najvećih svetskih galerija, muzeja i privatnih kolekcija, dočarava neizostavnu vizuelnu komponentu mitova i legendi. Stoga je ova knjiga savršen poklon za sve ljubitelje mitologije i nezaobilazan deo svake kućne biblioteke.


* * *
Knjiga MITOLOGIJA – Mitovi, legende i verovanja je sveobuhvatni vodič kroz svetske mitove i legende i daje posebne detalje o ulozi koju ove priče igraju u objašnjavanju sveta oko nas.

Mitske priče u ovom interesantnom delu predstavljene su u šest različitih delova - Klasična era, Evropska mitologija, Egipatska i afrička mitologija, Mitologija Azije i Bliskog Istoka, Mitologija Okeanije, Američka mitologija. Svaki deo vodi čitaoca na putovanje u prošlost, oživljavajući događaje i likove koji očaravaju i nalaze se u najomiljenijim mitovima sveta.

Mitovi i legende su veoma bitne priče za kulturu jednog naroda, i njihov se značaj oseća vekovima, i daleko posle njegove originalne kulture. Mitovi prožimaju svaku kulturu i pozajmljuju se, prepričavaju i ponovo oživljavaju svežim izmišljenim sadržajima, To su priče o začecima kulture, o tome kako su se formirali ljudski životi i načini razmišljanja, i oni i dalje pomažu ljudima da bolje razumeju sebe i svet u celini.