Horhe Bukaj

HORHE BUKAJ, širom sveta poznat i slavan pisac i psihijatar, autor je više od dvadeset knjiga velikog međunarodnog uspeha, prevedenih na više od 30 jezika i objavljenih u više od 50 zemalja. Njegova dela, prodata u preko deset miliona primeraka širom sveta, godinama se nalaze u vrhu najprodavanijih knjiga. Više puta nagrađivan, postao je jedan o...

HORHE BUKAJ, širom sveta poznat i slavan pisac i psihijatar, autor je više od dvadeset knjiga velikog međunarodnog uspeha, prevedenih na više od 30 jezika i objavljenih u više od 50 zemalja. Njegova dela, prodata u preko deset miliona primeraka širom sveta, godinama se nalaze u vrhu najprodavanijih knjiga. Više puta nagrađivan, postao je jedan od najuticajnijih mislilaca današnjeg društva.
Psihodramaturg i geštalt-psihoterapeut Horhe Bukaj (Buenos Ajres, 1949), diplomirao je medicinu na Univerzitetu u Buenos Ajresu, specijalizovao psihijatriju i geštalt terapiju u Argentini, Čileu i SAD. Svoj radni vek proveo je na relaciji Argentina – Meksiko – Španija. Kako sam navodi, jedna je od onih ličnosti koje su srećne što su „same izgradile sebe” a njegov pravi univerzitet bio je sam život. Počeo je da radi kao trinaestogodišnjak i bavio se raznim profesijama: bio je prodavac, taksista, agent osiguranja, klovn, učitelj, umetnik...
Njegove knjige iz oblasti psihologije i beletristike vrlo brzo su postale bestseleri svuda u svetu. Kao pisac, nastoji da svet reči učini vrednim terapeutskim sredstvom, održavajući pri tom veliki smisao za humor. Tečnom naracijom kreće se u okviru terapeutskog iskustva, ne štedeći simbolička sredstva za ilustrovanje koncepata.
Nakon mnogobrojnih predavanja, održanih seminara i projekata, sada je penzioner posvećen svojim dvema velikim strastima: čitanju i pisanju.

Više

Horhe Bukaj Pronađeno je 16 proizvoda.

po stranici
Prikazuju se 13 - 16 od 16 stavki
Prikazuju se 13 - 16 od 16 stavki