Na sniženju! ENCIKLOPEDIJA LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA Pogledaj veće

ENCIKLOPEDIJA LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA

Dostupno

Autori: Sonja Žikić, Danijela Tobić, dipl. ing hortikulture, i Goran Žikić

Konsultant: Nikola Rančić, travar

Format: 30 x 22 cm

Obim: 480 str.

Tvdri povez sa omotom, šiveno, ilustrovano,

puni kolor, kunstdruk papir

Moguće plaćanje u više rata (puna cena).

Besplatna dostava

POKLON

PRIRUČNIK ZA BRANJE LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA

Detaljnije

6 160,00 RSD

-20%

7 700,00 RSD

Više informacija

ENCIKLOPEDIJA LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA

Ovo izdanje je sveobuhvatan vodič kroz raznovrstan svet lekovitih i začinskih biljaka i pečuraka. Namenjeno je svima onima koji žele da upoznaju lekovito bilje ili da prošire i potvrde svoja postojeća znanja. Onima koji se prvi put susreću sa ovom temom, knjiga će poslužiti kao osnovno polazište za dalja proučavanja i istraživanja, a iskusnim travarima i poznavaocima biljnog sveta i pečuraka poslužiće kao podsetnik ili dopuna postojećih znanja i podsticaj za sticanje novih iskustava.

U ovoj Enciklopediji prikazane su osnovne informacije o lekovitim i aromatičnim biljkama – njihov opis, hemijski sastav, mesta na kojima se mogu naći, koji se delovi biljke sakupljaju u lekovite svrhe, kako se suše i čuvaju, kakvo je njihovo delovanje i način upotrebe. Takođe se ukazuje i na ograničenja u upotrebi i neželjena dejstva koja se mogu javiti.

Osim samoniklog lekovitog bilja, obuhvaćene su i gajene biljne vrste koje se prevashodno koriste kao hrana, a prema botaničkim i nutritivnim kriterijumima svrstavaju se u voće, povrće i žitarice. Pored hranljive vrednosti, plodovi, ali i drugi delovi ovih biljaka imaju i značajna lekovita svojstva, zbog čega su neizostavni deo ove enciklopedije.

Knjiga sadrži i pregled najzastupljenijih pečuraka, sa osnovnim podacima i smernicama za njihovo raspoznavanje i razlikovanje jestivih, nejestivih i otrovnih.

Tako će ova knjiga poslužiti svima onima koji su pristalice zdrave ishrane i prirodnih načina lečenja putem bilja i biljnih preparata.

PRIRUČNIK ZA BRANJE LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA – NA POKLON!

Format: 17 x 12 cm

Obim: 244 strane

Tvrdi povez, šiveno, ilustrovano,

štampa u punom koloru, na kunsdruk papiru

Uz Enciklopediju lekovitog bilja i pečuraka poklanjamo PRIRUČNIK ZA BRANJE LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA – praktičan vodič u kome su prikazane najčešće sakupljane i najspecifičnije vrste lekovitih biljaka i pečuraka našeg podneblja i šireg regiona.

Sadrži najosnovnije podatke i uputstva za sakupljanje sa preglednim crtežima i fotografijama, što ga čini pomoćnim sredstvom za lakše snalaženje na terenu, a takozvani „džepni” format priručnika olakšava nošenje i korišćenje u prirodi.