O roditeljima i deci

Autor:

Demijan Bukaj, Horhe Bukaj

Prevod:

Magdalena Mančić

Obim:

0

Pismo:

Latinica

Format:

130mm x 205mm

Povez:

Mek

Na stanju

Compare

O roditeljima i deci – Tehnike za negovanje ključnog odnosa

„Želja da budemo roditelji javlja se iz mnogo razloga. Pre svega i više od bilo čega, proističe iz naše želje da pružimo ljubav” – Horhe i Demijan Bukaj.

O roditeljima i deci:

Veza između roditelja i dece traje celi život i uvek je intenzivna. Kako zbog ljubavi, tako i zbog sukoba. Upravo tu blisku i intimnu vezu istražuju Horhe i Demijan Bukaj, ne samo kao proslavljeni psihoterapeuti i cenjeni pisci, već i kao otac (koji je ujedno i deda) i sin (koji je istovremeno i otac).

Zahvaljujući mudrosti stečenoj iskustvom i jedinstvenom senzibilitetu autora, ova knjiga, puna dobrih saveta i zabavnih anegdota, predstavlja sjajan vodič kroz fascinantan lavirint odnosa roditelja i dece.

Emotivno upakovana, zabavna, duboka i pronicljiva, knjiga dostiže do samog dna onoga što je potrebno da se bude dobar i odgovoran roditelj; vodi ka odgovoru na pitanja kako postati nezavisna odrasla osoba i održati odnos pun ljubavi sa svojim roditeljima i kako sačuvati ovu osnovnu i doživotnu vezu kao izvor snage i obostranog rasta i razvoja.

Horhe Bukaj biografija

Horhe Bukaj (Buenos Ajres, 1949), pisac, psihodramaturg i geštalt psihoterapeut, autor je više od dvadeset knjiga velikog međunarodnog uspeha, prevedenih na 30 jezika i objavljenih u više od 50 zemalja.

Njegova dela, prodata u preko deset miliona primeraka širom sveta, godinama se nalaze u vrhu najprodavanijih knjiga.

Prepoznatljiv je kao vešt pripovedač koji se tečnom naracijom kreće u okviru svog bogatog terapeutskog iskustva, ne štedeći simbolička sredstva za ilustrovanje koncepata. Nastojeći da svet reči učini vrednim terapeutskim sredstvom, oslanja se na sopstvenu kreativnost i domišljatost, uz neosporni smisao za humor.

Godine 2002. dobio je nagradu „Zlatna knjiga“ za milion prodatih primeraka knjiga „Put suza“ i „Put sreće“ u Argentini. Za roman „Kandidat” osvojio je prestižnu književnu nagradu grada Torevijeha u Španiji (Premio de Novela Ciudad de Torrevieja) 2006. godine.

Nakon mnogobrojnih predavanja, održanih seminara i ostvarenih projekata, trenutno je penzioner posvećen svojim dvema velikim strastima: čitanju i pisanju.

Demijan Bukaj biografija

Demijan Bukaj je rođen 1977. godine. Psihijatar je i psihoterapeut. Doktorirao je na Univerzitetu u Buenos Ajresu i upotpunio svoju psihijatrijsku obuku specijalizacijom u bolnici Torkuato de Alvear. Završio je postdiplomske studije u oblasti geštalt terapije i obuku u raznim terapijskim linijama. Piše za časopis Mente Sana (Zdrav duh) i autor je nekoliko knjiga o odnosima i vezama među ljudima.

Kao psihijatar i terapeut u svojoj privatnoj praksi, bavi se pojedinačnim savetovanjem, kao i savetovanjem za parove i porodice. Drži predavanja i radionice u Argentini i Meksiku koristeći književnost i filmsku umetnost kao praktične instrumente za lični rast i razvoj.

Meni

O roditeljima i deci - autor - autor Horhe Bukaj i Demijan Bukaj

O roditeljima i deci