fbpx

Orlovi rano lete

Autor:

Branko Ćopić

Pismo:

Ćirilica

Povez:

Tvrd

Obim:

226 str.

Format:

140mm x 215mm

Napomena:

Šiveno

642,40 RSD803,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Orlovi rano lete – Branko Ćopić

U selo Lipovo pod Grmečom, umesto voljene učiteljice Lane, u seosku školu dolazi strog i zloćudni učitelj, koga su tu premestili iz obližnje varošice po kazni zbog pijanstva, a đaci ga zbog velikog crvenog nosa nazovu Paprika. Novi učitelj decu kažnjava i vaspitava batinama, pa se gurpa dečaka i jedna devojčica odmeću „u hajduke” i umesto u školu, svakog dana odlaze u svoj logor Tepsija, sagrađen u obližnjoj šumi Prokin gaj.

„Hrabra četa harambaše Jovančeta” bezbrižno provodi dane u Prokinom gaju, uz brojne avanture i razne doživljaje, sve dok roditelji ne saznaju da im deca ne idu u školu i krenu u potragu…

A onda dečje igre i nestašluke nasilno prekida Drugi svetski rat. Suočena s ratom, deca odrastaju pre vremena preuzimajući na sebe dužnosti koje prevazilaze njihov uzrast i iskustvo.

„Orlovi rano lete” je roman za decu i antiratni roman u kome se uz mnogo vedrog humora govori o prijateljstvu i odrastanju, kao i o velikim temama poput požrtvovanosti, hrabrosti i ljubavi prema slobodi. Reč je o velikom delu velikog pisca uz koje brojne generacije odrastaju i postaju ljudi.

Be the first to review “Orlovi rano lete”

Reviews

There are no reviews yet.

Meni

Orlovi rano lete

642,40 RSD803,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu