Na sniženju! BIBLIJA Pogledaj veće

BIBLIJA

Dostupno

ILUSTROVANA BIBLIJA

Priredio: Željko Perović
Obim: 816 strana
Format: 22,5x31,5 cm,
tvrdi povez, šiveno, sjajni kunzdruk 150 g, ilustrovano, pun kolor

MOGUĆE PLAĆANJE U VIŠE RATA (puna cena).BESPLATNA POŠTARINA.
Detaljnije

7 920,00 RSD

-20%

9 900,00 RSD

Više informacija

Stari i Novi zavet, u prevodu Đure Daničića i Vuka Karadžića, pripremio je i uredio Željko Perović, obogativši knjigu ilustracijama u punom koloru, prikladnim fotografijama, reprodukcijama slika i pravoslavnim ikonama, od kojih se mnoge retko mogu videti, a imaju izuzetnu umetničku vrednost. Sve slike i ilustracije propraćene su objašnjenjima i komentarima, koji pripadaju Svetim Ocima, što daje poseban značaj i autentično pravoslavno obeležje ovom izdanju.

* * *

„Hrana telesna je za telo, a hrana duhovna za dušu. Telo se mora hraniti da bi trajalo, duša se mora hraniti da bi živela. Telu se daje hrana nebeska, jer je duša sa neba. Reč Božija jeste glavna i osnovna hrana duše čovečije. Što je hleb za telo, to je reč Božija za dušu. Nikakva hrana ne može zameniti telu hleb, i nikakva reč ne može zameniti duši reč Božiju.”

Sveti vladika Nikolaj

„Jesi li tužan, u Svetom Pismu ćeš naći utehu; jesi li žalostan - radost; jesi li gnevan - ukroćenje; jesi li sladostrasan - celomudrije; jesi li nemudar - mudrost; jesi li rđav - dobrotu; jesi li zločinac - milost i pravdu; jesi li čovekomrzac - ljubav.”

„U njemu ćeš naći lek za sve svoje poroke i mane, i hranu za sve svoje vrline i podvige. Jesi li dobar, Sveto Pismo će te naučiti da postaneš bolji i najbolji; jesi li osetljiv, ono će te naučiti anđelskoj nežnosti; jesi li pametan, ono će te naučiti mudrosti. Voliš li lepotu i muziku stila i reči, nema je lepše, ni dirljivije, no što je ima u Jova, i Isaije, i Solomona, i Davida i Jovana Bogoslova i Apostola Pavla... Tu se muzika, anđelska muzika večne istine Božje obukla u reči ljudske.”

Prepodobni Justin Ćelijski