GEOGRAFSKI ATLAS SVETA Pogledaj veće

GEOGRAFSKI ATLAS SVETA

RASPRODAT TIRAŽ

Grupa autora
Format: 22,8 x 29,8 cm
Obim: 450 strana
Tvrdi povez, šiveno,
na sjajnom kunzdruk papiru (170 grama)
u punom koloru.

Detaljnije

Više informacija

Geografski atlas sveta sadrži obilje geografskih podataka više od 200 zemalja sveta, obogaćenih njihovim društveno-političkim, demografskim i ekonomskim karakteristikama i specifičnostima. Osnovne informacije o kontinentima i državama dopunjene su mnoštvom odgovarajućih ilustracija i fotografija. Ono što ovaj Atlas čini posebno vrednim je to što sadrži više od 150 geogradkih karata, kao fizičkih tako i geografskih, kao i razne tematske mape i grafički prikazi.

Savremeni Geografski atlas sveta pruža odgovor na potrebe savremenog društva za preciznim i jasnim informacijama o globalizovanom svetu koji se ubrzano spaja. Sačinjen je brižljivo i tačno, s ciljem da čitaocu omogući lakše razumevanje onoga što je priroda stvorila i društvo uobličilo, a što proučava fizička i društvena geografija.

Ovaj atlas je razumljiv za široku javnost, kako za studente i učenike, tako i za sve one koji žele da upoznaju svoju i druge zemlje i daleke predele.

Njegova upotreba je brza i laka, zahvaljujući uprošćenim i sistematizovanim rasporedom tema. Atlas je sastavljen od tekstova, geografskih mapa i bogato je ilustrovan kolornim fotografijama. Geografski atlas sveta pruža korisne i značajne informacije o kontinentima i ključne podatke o zemljama sveta. Tokom izrade Atlasa, autori su se u svim poglavljima pridržavali iste forme, kako u izgledu poglavlja, tako i u razradi teme. Time su čitanje priručnika, usvajanje različitih sadržaja i pronalaženje podataka koji čine atlasom umnogome olakšani.

Prilikom izrade atlasa poštovane su osnovne smernice savremene geografije izražene kroz tri dimenzije analize: kontinentalnu, regionalnu i nacionalnu. U okviru njih, nezaobilazne zajedničke odlike su položaj, fizičko-geografske odlike i opšti elementi reljefa. Ti podaci upotpunjeni su iscrpnom analizom ekonomskih resursa svake zemlje, jasnim društvenim i demografskim pokazateljima, pri čemu nije zanemarena važnost biofizičke sredine.