Na sniženju! ILUSTROVANA ISTORIJA SRBA Pogledaj veće

ILUSTROVANA ISTORIJA SRBA

Dostupno

Autor: Vladimir Ćorović
Ilustracije i dizajn knjige: Andrej Jovanović
Obim: 630 strana
Format: 30 x 22,5 cmm

Tvrdi povez, ilustrovano, puni kolor, sjajni kunsdruk papir

Moguće plaćanje u više rata.

Besplatna poštarina.

Detaljnije

7 040,00 RSD

-20%

8 800,00 RSD

Više informacija

Sveobuhvatna istorija Srba od dalekih staroslovenskih korena i Seobe naroda do tridesetih godina 20. stoleća i događaja kojima je sam pisac bio svedok kad je pred kraj života završavao rukopis knjige.

Knjiga za čijim je rukopisom tragala nemačka tajna policija, Gestapo, neposredno po ulasku u Beograd aprila 1941. godine.
Istorijsko delo o jednom narodu do čijeg štampanja nije došlo u Kraljevini Jugoslaviji, bilo je nezvanično zabranjeno tokom više od pola stoleća komunističke vlasti da bi konačno prvo izdanje bilo priređeno tek 1989, godine.

Pisac koji je 1908. godine proglašen za najboljeg studenta Univerziteta u Beču zbog slobodarskih političkih uverenja i aneksije njegove rodne Bosne i Hercegovine odbio da primi zlatan prsten austrougarskog cara Franca Jozefa koji mu je sledovao.
Istoričar koji je aktivno sarađivao sa Mladom Bosnom, bio uhapšen i tamnovao u austrougarskom zatvoru, a posle Drugog svetskog rata posthumno i nepravedno proglašen za „krvavog rektora”.

Besprekorni analitičar političkih i diplomatskih procesa na Balkanu, odličan poznavalac kako srednjevekovnih društvenih i kulturnih pojava tako i novovekovnog procesa stvaranja i širenja srpske nacionalne ideje i države.

Podjednako dobar i u razumevanju ličnosti i uloge Sv. Save i Karađorđa, književnosti, društvenih tokova i zamršenih međunarodnih odnosa u prvim decenijama 20. stoleća.

Evropejac po širini i temeljnosti svog obrazovanja, do poslednjeg trenutka ubeđeni i iskreni Jugosloven, što mu ni jednog trenutka nije smetalo da bude isti takav Srbin.