IZABRANA DELA VLADIKE NIKOLAJA VELIMIROVIĆA Pogledaj veće

IZABRANA DELA VLADIKE NIKOLAJA VELIMIROVIĆA

Dostupno

Format 24 x17 cm
Tvrdi povez, zlatotisak, šiveno, ćirilica
Komplet sadrži 4 knjige

Moguće plaćanje u više rata.


Za gotovinsko plaćanje popust 20%
(prilikom isporuke).

Besplatna poštarina.

Detaljnije

7 040,00 RSD

Više informacija

Knjiga I

- Vera svetih
- Tumačenja
- Jedini čovekoljubac
- Besede pod gorom
- Kasijana
- Život Svetog Save

Knjiga II

- Molitve na jezeru
- Simboli i signali
- Žetve gospodnje
- Rat i Biblija
- Niče i Dostojevski
- Teodul
- Srpski narod kao Teodul

Knjiga III

- Misionarska pisma
- Emanuil
- Iznad istoka i zapada
- Zemlja Nedođija
- Kroz tamnički prozor

Knjiga IV

- Duhovne pouke
- Indijska pisma
- Carev zavet
- Misli o dobru i zlu


„Kao mirisavi koren koji što ga više tareš, to više miriše, tako i što više čitaš vladiku Nikolaja, ti se više moliš kroz Njegova čitanja i osećaš koliko nebeskog mirisa Arhanđelskog u njegovim delima.”

Ove reči prepodobnog Justina Ćelijskog može da potvrdi svako ko je imao priliku da pročita bar jedno pisano delo svetog vladike Nikolaja. Njegove reči su neodoljive i snažno potresaju dušu čovečju a tajna ove neobične siline leži u smernoj i svečovečanskoj Nikolajevoj ljubavi. On je očinski grlio svoj napaćeni narod i svu njegovu muku, patnju i brigu sabirao u svom golemom i jevanđelskom srcu nalazeći za svakoga živu reč utehe i pouke.

Sa druge strane, njegova velika učenost i mnoga zvanja nisu ga omeli da i on, upravo u tom neukom i prostosrdačnom narodu prepozna „izvor vode žive” (Jn.7,38) kojim je i sam sebe često pojio i o kome je sa udivljenjem pričao: „Prošao sam mnogo sveta i učio mnogo škola, ali pobožnost sam našao u našem narodu”...

Ova zdrava rodoljubivost i duboka čovekoljubivost svetog vladike Nikolaja čini njegove pouke življim, modernijim i lekovitijim od mnogih izgovorenih reči savremenih teoloških naučnika, tumača, psihologa, te je to razlog više zašto smo se odlučili da priredimo ovaj široki odabir njegovih najpoznatijih i najcenjenijih dela.