MUZIKA Pogledaj veće

MUZIKA - Veliki stvaraoci i velika dela

RASPRODAT TIRAŽ

Autor: grupa autora

Dizajn korica: Andrej Jovanović

Format: 30 x 23 cm
Obim: 412 strana
Tvrdi povez sa omotom, sjajni kunzdruk papir, šiveno, ilustrovano, puni kolor


Detaljnije

Više informacija

Ovo izuzetno delo, kompletan i sveobuhvatan pregled sveta muzike, objedinjuje sva prethodna znanja iz ove oblasti. Knjiga istovremeno predstavlja istorijski pregled, rečnik, priručnik i muzički vodič.

Uz brojne fotografije, crteže i reprodukcije umetničkih slika koje ilustruju određena muzička ostvarenja, i uz mnoštvo notnih zapisa reprezentativnih kompozicija, ova knjiga nas vodi kroz više od 500 vrhunskih muzičkih dela, od opere do romanse.

Obuhvata istorijski pregled muzike i kompozitora kroz različite stvaralačke epohe i pravce, i objašnjava proces muzičkog stvaranja počev od najprostijih zvukova do velikih remek-dela. Takođe, sadrži i detaljna objašnjenja zvukova, glasova i muzičkih instrumenata.

Sadrži rečnik muzičke terminologije, sa stotinama odrednica o teoriji muzike, školama, muzičkim žanrovima i formama, kao i o kompozitorima i najznačajnijim izvođačima, čije je stvaralaštvo ostavilo dubok trag u istoriji muzike.

U ovoj knjizi ćete pronaći panoramski pregled razvoja muzike tokom različitih istorijskih perioda, s osvrtom na discipline sa kojima muzika ima dodirnih tačaka: filozofiju i religiju, vizuelnu umetnost, nauku i tehnologiju, književnost i istoriju.