Na sniženju! HORHE BUKAJ - EDICIJA PUTOKAZI Pogledaj veće

Horhe Bukaj - EDICIJA PUTOKAZI

Dostupno

PUTOKAZI - KOMPLET OD ŠEST KNJIGA

Moguće plaćanje u više rata.
Za gotovinsko plaćanje popust 20%

POŠTARINA GRATIS

Širom sveta poznat i slavan pisac i psihijatar HORHE BUKAJ, autor je BESTSELERA prodatih u preko DESET MILIONA primeraka i prevedenih na više od 30 jezika.

Detaljnije

3 520,00 RSD

-20%

4 400,00 RSD

Više informacija

Svi smo manje ili više zavisni od drugih. Niko ne može da živi sam na svetu. Delimo život sa onima koje volimo (ili ne volimo) i, kad-tad, primorani smo da se suočimo s tugom zbog gubitka voljenih osoba, bilo zbog razilaženja naših puteva ili zbog neminovne smrti. Proslavljeni argentinski pisac i psihoterapeut Horhe Bukaj predočava nam da je patnja sastavni deo ljudske sudbine i da su bolna iskustva neophodna za lični razvoj i sazrevanje.

Potraga za srećom nije samo pravo svakog pojedinca, to je prirodna obaveza za sve – kaže Bukaj. Staza sreće samo je jedna deonica na putu ličnog ostvarenja, koji svako od nas mora proći sâm. Ovaj put, težak i neprekidan, zapravo je most što nas spaja s drugima, spona koja nas neizbežno povezuje sa okolnim svetom.

Tako su samozavisnost, ljubav, bol i sreća četiri glavne i neizbežne staze na putu naše unutrašnje stvarnosti. Potom nailazimo na dva nova izazova koja možemo prihvatiti ili odbaciti – postizanje mudrosti i otkrivanje duhovnosti.

S jasnoćom, duhovitošću i mudrošću kojima je osvojio milione čitalaca širom sveta, Horhe Bukaj u ediciji Putokazi prenosi svoje iskustvo, daje smernice i iscrtava mape za sve one koji su se upustili u ovo putovanje.

To čini nenametljivo, bez držanja lekcija i nametanja gotovih rešenja, već na sebi svojstven način – pričajući zanimljive priče i navodeći lične primere usmerava svakog od nas da pronađemo svoje puteve, staze i prečice i dođemo do sopsvenih ciljeva.

PUT SAMOZAVISNOSTI

„Rešenje je u tome da preuzmem odgovornost, da se sâm staram o sebi, da uzmem život u svoje ruke jednom za svagda" – kaže Bukaj.

PUT SUSRETA

„Bez susreta nema ni zdravlja. Bez postojanja jednog kolektivnog „mi“, naš je život prazan iako su nam kuća, podrum i sefovi ispunjeni skupocenom imovinom“.

PUT SUZA

„Svaki put kada nešto dođe, remeti ono prethodno, koje prestaje da postoji. Svaki put kad nešto ode, ostavlja prostora onome što sledi“.

PUT SREĆE

„Budite verni sebi samima, ne samo zato što to čini sastavni deo puta ka sreći, već zato što je to jedini način da živite život koji vredi truda“.

PUT MUDROSTI

„Niko ne može da zna umesto tebe. Niko ne može da raste umesto tebe. Niko ne može da traga umesto tebe. Niko ne može da učini umesto tebe ono što ti sam treba da učiniš za sebe“.

PUT DUHOVNOSTI

„Kada je cilj našeg putovanja potraga, najjednostavnije i najvažnije je početi hodati“.

Saznajte više o pojedinačnim naslovima:

https://www.pi-press.com/20-horhe-bukaj

Horhe Bukaj rođen je u Buenos Ajresu 1949. godine. Po zanimanju je psihijatar i geštalt psihoterapeut, psihodramaturg i pisac. Godine 2002. dobio je nagradu „Zlatna knjiga“ za milion prodatih primeraka knjiga „Put suza“ i „Put sreće“ u Argentini. Urednik je španskog časopisa „Mente sana“ („Zdrav duh“) koji se bavi temama iz oblasti psihologije, neuronauka i emocionalne inteligencije. Redovni je kolumnista u 9 latinoameričkih časopisa i saradnik na 5 radio-stanica. Mnoge njegove knjige prevedene su čak na 30 jezika i objavljene u više od 25 zemalja. Trenutno je posvećen svojim dvema velikim strastima: čitanju i pisanju.