fbpx

Na koju ćemo stranu

Težina 0,35 kg
Autor:

Nebojša Milkić

Pismo:

Latinica

Format:

130mm x 205mm

Obim:

360 str.

Povez:

Mek

690,00 RSD Sa PDV-om

99 na zalihama

9788660233839

SKU: 4063 Kategorije: ,

Na koju ćemo stranu

Kada jedna tragedija odredi ceo život i duboko zaronimo u gustu maglu smutnih vremena, na koju ćemo stranu krenuti? Može li ljubav biti svetionik, svetlo u pomračini koje će nas izvesti na pravi put, ili je to samo fraza, mnogo puta ponovljena.

Šta nas određuje, šta nas nagoni da postanemo žrtve ili nasilnici? Ovo je roman o Srbiji sa kraja dvadesetog veka. Nasmejaće vas, ražalostiti i naterati da se zamislite. Kada je pročitate, odlučite sami na koju ćete stranu.

* * *

Roman „Na koju ćemo stranu” jeste ljubavni roman, ali i mnogo više, tematski bogatije, jer se tema ljubavi uklapa u razvedenu kompoziciju. Naime, autor iznosi šture, ogoljene činjenice iz nedavne tragične srpske prošlosti, da bi ih propratio desecima stranica koje se odražavaju u životima likova romana. Preciznije, događaji, uglavnom tragični, dovode se u saodnos sa sudbinama vanistorijskih, običnih ljudi. […] Naracija je ležerna i stoga veoma uverljiva. Najstrašnije tragedije, najdublje emocije i momenti realnosti protkani su blagim humorom.

Posebne kvalitete ovoga dela čine psihološke i filozofske analize likova, situacija i zbivanja. Autor čak kritički analizira i same psihologe koji se bave traumama njegovog glavnog lika. Najuverljivije takve analize vezane su uz ljubav, rat i Boga.

Reč je o modernom romanu, bogatom sadržajem, jezikom, vokabularom i svim ostalim vrhunskim literarnim dometima. – Iz Recenzije dr Vjere Rašković – Zec

Meni

Na koju ćemo stranu korica romana

Na koju ćemo stranu

690,00 RSD Sa PDV-om

Dodaj u korpu