fbpx

Grafičko izdavačko društvo „Pi-press“ iz Pirota prešlo je dug put od male štamparske radionice (koja se u početku bavila samo uslužnom štampom) do jedne od vodećih izdavačkih kuća u zemlji i dobro opremljene štamparije sa visokim kapacitetom i vrhunskim kvalitetom štampe i izrade knjiga i drugih publikacija.
Proizvodni proces Pi-press-a je zaokružen: sami kreiramo svoje proizvode, počev od ideje, preko uređenja, dizajna, štampe i kompletne izrade knjiga u našem proizvodnom pogonu, do prodaje. Redakcija Pi-pressa sačinjena je od ambicioznih i kreativnih autora, ilustratora, fotografa, dizajnera, urednika, i odgovornih lektora i prevodilaca. Naše knjige su prepoznatljive po izuzetno kvalitetnoj štampi i finalnoj izradi, a zahvaljujući našim putujućim prodavcima, dostupne su čitaocima širom zemlje.
Svoju izdavačku delatnost Pi-press je započeo 1997. godine, objavljivanjem knjiga zavičajnih autora, podržavajući time mlade i neafirmisane stvaraoce iz unutrašnjosti i dajući pritom doprinos očuvanju specifičnosti lokalnog stvaralaštva i dijalekta.
Brinući pre svega o potrebama čitalaca, Pi-press se vremenom razvijao u pravcu izdavača knjiga „za celu porodicu“, vodeći računa da svojom ponudom knjiga obuhvati različite oblasti interesovanja i svih životnih doba čitalačke publike, što je i dovelo do slogana „Mi brinemo o vašoj biblioteci“.
Pi-press je postao prepoznatljiv po kvalitetnim enciklopedijskim izdanjima i stručnim knjigama iz oblasti društvenih i prirodnih nauka, kuvarstva itd. Među ovim knnjigama spadaju Velika ilustrovana enciklopedija u dva toma, Geografski atlas sveta, Istorija sveta, Ilustrovana istrorija Srba, Mitologija, komplet priručnika Praktična biblioteka o zdravlju i dr.
Sa druge strane, čitaoci nas prepoznaju i po kompletima i edicijama klasika i reprezentativnih dela svetske i domaće književnosti za odrasle i decu.
Nastojimo da našim čitaocima približimo nezaobilaznu lektiru neprolazne književno-umetničke vrednosti, kao što su klasici ruske književnosti i antologijska dela velikana srpske književnosti, od Vuka i Dositeja, do Crnjanskog, Andrića, Selimovića… Plejadu velikana dopunili smo španskim realistima i naturalistima, koji su do sada bili gotovo nepoznati široj čitalačkoj publici, a to su Emilija Pardo Basan, Leopoldo Alas Klarin, Huan Valera, Hose Marija de Pereda i Benito Peres Galdos.
Od skora objavljujemo i dela savremene svetske književnosti, kao i popularno-psihološke literature, poput svetski priznatog pisca i psihoterapeuta iz Argentine Horhea Bukaja.
Ono što od samog početka predstavlja pečat Pi-press-a su izdanja namenjena deci različitih uzrasta, koja se sa posebnom pažnjom i posvećenošću pripremaju isključivo u Pi-press-ovoj kreativnoj radionici.
Od 2010. godine našu delatnost proširili smo u oblasti koprodukcije, prodajom autorskih prava, štampanjem naših izdanja na stranim jezicima i izvozom u inostranstvo.

Meni