fbpx

Ilustrovani engleski rečnik

Priređivač:

Sonja Žikić i Vladimir Mančić

Ilustracije i dizajn:

Vladimir Mančić

Pismo:

Ćirilica

Format:

210mm x 297mm

Obim:

208 str.

Povez:

Tvrd

Napomena:

Šiveno, Štampa u punom koloru

3.344,00 RSD4.180,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Ilustrovani engleski rečnik

Ilustrovani engleski rečnik, sa oko 2000 ilustracija pojmova, reči i izraza, namenjen je deci koja se tek sreću s engleskim jezikom, ali i onoj koja su u kasnijim fazama učenja i savladavanja pisanja. Koristiće i najmlađima da, uz pomoć odraslih, kroz igru i zabavu usvajaju osnovne pojmove iz svog okruženja, kako na svom jeziku, tako i na engleskom. Može poslužiti i odraslima koji zajedno s mališanima kreću u pohod osvajanja stranog jezika.

Povezivanje pisane reči sa slikom, i to u kontekstu – budući da su reči prikazane u okviru određenih tematskih celina – olakšava pamćenje i potpomaže usvajanje jezika na intuitivniji način, naročito kod one dece koja lakše uče vizuelno.

Poglavlja su raspoređena od onih bližih detetu, kao što su porodica, ljudsko telo, kuća, hrana i odeća, preko igrališta, zabavišta i škole, ka daljim oblastima, poput ulica u gradu, domaćinstva u selu, prirode, divljih životinja, pa sve do mape sveta i svemira. Osmišljen je tako da svako dete, odrastajući i upoznajući svet oko sebe, svojim tempom i u skladu sa svojim interesovanjima i potrebama, usvaja i reči engleskog jezika.

Svaka celina ima uvodnu scenu, dok su na sledećim stranama prikazani i imenovani pojedinačni pojmovi. Time se dete podstiče da zapamti reči, a zatim pojmove pronađe u glavnoj sceni i imenuje, utvrđujući svoje znanje. Sugestije kao što su „Gde je…” ili „Pokaži…” ukazuju na mogućnosti interaktivne upotrebe rečnika.

Na kraju knjige dat je spisak reči poređanih po abecednom redu, sa engleskom fonetskom transkripcijom, koja će roditeljima ili pedagozima pomoći da deci ukažu na pravilan izgovor. Rečnik sadrži i srpski indeks koji olakšava njegovo korišćenje.

Meni

Ilustrovani engleski rečnik za decu

Ilustrovani engleski rečnik

3.344,00 RSD4.180,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu