fbpx

Lisica i gavran – Magarac i pas

Težina 0,17 kg
Priredio:

Sonja Žikić

Autor:

Grupa autora

Ilustrator:

Vladimir Mančić

Pismo:

Ćirilica

Format:

220mm x 210mm

Obim:

16 str.

Povez:

Mek

Napomena:

Kunstdruk, Štampa u punom koloru

Odlomak knjige

220,00 RSD Sa PDV-om

100 na zalihama

9788660234317

SKU: 4776 Kategorije: , ,

Lisica i gavran – Magarac i pas – Basne, poučne priče iz davnina

Lisica i gavran

Gavran je negde pronašao poveći komad mesa i, držeći ga čvrsto u kljunu, sleteo na visoku granu drveta. Hteo je na miru da uživa u slasnom obroku. To opazi gladna lisica i odluči da mu otme taj komad mesa.
Priđe drvetu i poče da hvali gavrana:
– Ti si, Gavro, veoma lepa ptica i imaš prekrasno perje! – laskala je umiljato Lija. – Niko na svetu ne bi bio tako savršen kao ti, kada bi samo umeo da pevaš!…

Lisica i gavran – pouka ove basne
  • Ne treba nasedati na laskanje, već biti svestan svojih mogućnosti.
Magarac i pas

Čuvao neki čovek magarca i malog psa. Pas je bio čovekov ljubimac. Voleo je da se igra sa njim – grlio ga je i mazio, a pas je radosno skakutao oko njega mašući repom i umiljavajući se. A magarac je po ceo dan obavljao razne teške poslove, donosio drva iz visoke planine, vukao teret sa njive i radio sve što je trebalo. Bio je ljubomoran na malog psa i ljut na svog gospodara što i njemu ne posvećuje pažnju kao psu…

Magarac i pas – pouka ove basne
  • Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
O ediciji Basne, poučne priče iz davnina

Zbirka prelepih priča iz davnina, koje kroz vekove u sebi nose uvek aktuelne pouke o životu. Ilustrovane u punom koloru, živih boja i prepoznatljivog stila, deci bliske i poznate životinje upoznaće ih sa ljudskim vrlinama i manama, njihovim dobrim i lošim osobinama.

Budući da svaka basna nosi svoju pouku i pomaže u odrastanju i spoznavanju sveta, ljudi i života, uz ove slikovnice deca imaju priliku da, uz odgovarajuće smernice i objašnjenja odraslih, nauče šta je dobro a šta loše, koje osobine i navike treba prihvatiti a koje odbaciti i kojih se kloniti.

Ove slikovnice čine dobar povod za druženje dece i odraslih jer zahtevaju od starijih da čitaju mališanima koji to još ne umeju i da sa njima razgovaraju o raznim temama koje se u basnama pokreću. Korisne su i starijoj deci koja uče da čitaju jer je tekst sažet i prilagođen.

Meki povez, broš (plastificiran 250 g kunstdruk). Puni kolor, na sjajnom kunstdruk papiru.

Meni

Lisica i gavran - Magarac i pas

Lisica i gavran - Magarac i pas

220,00 RSD Sa PDV-om

Dodaj u korpu