fbpx

Put duhovnosti

Autor:

Horhe Bukaj

Prevod:

Dalibor Soldatić

Pismo:

Latinica

Format:

130mm x 205mm

Obim:

374 str.

Povez:

Mek

968,00 RSD1.210,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Put duhovnosti

„Stići do vrha i produžiti uspinjanje“ je metafora koja se odnosi na duhovni razvoj, prosvetljenje i sam život. Njome nas Bukaj usmerava na Put duhovnosti kojim idu oni koji žele da nastave da rastu. Poziva nas da se uhvatimo u koštac sa poslednjim izazovom – da se povežemo sa najbitnijim i najuzvišenijim delom svog bića i istražimo duhovnu stranu naše ličnosti.

Mnogi su pokušali da prisvoje duhovni put tvrdeći da poznaju njegov smisao i potrebne korake, ali u ovoj knjizi ne nailazimo ni na šta nalik tome. Polazimo od potrage za suštinom svake osobe, za onim aspektima koji se nalaze izvan naših definicija sebe samih, daleko od zemaljskih dobara i titula, izvan dostignuća i uspeha.

Put duhovnosti je istraživanje odnosa pojedinca prema neopipljivom i nadiskustvenom, lišenog svih verovanja i predrasuda. On je predstavljen kao pravac kojim treba poći, a ne kao cilj. Jer, kako sam autor kazuje, kada je cilj našeg putovanja potraga, najjednostavnije i najvažnije je početi hodati.

* * *

EDICIJA PUTOKAZI

Samozavisnost, ljubav, bol i sreća, četiri su glavne i neizbežne staze na putu ličnog ostvarenja, koje svako od nas mora proći sâm, birajući sopstveni način putovanja.

Potom nailazimo na dva nova izazova koja možemo prihvatiti ili odbaciti – postizanje mudrosti i otkrivanje duhovnosti.

S jasnoćom, duhovitošću i mudrošću, kojima je osvojio milione čitalaca širom sveta, Horhe Bukaj u ediciji Putokazi prenosi svoje iskustvo s ovog putovanja, daje smernice i iscrtava mape za sve one koji su krenuli tim putem.

* * *

Horhe Bukaj rođen je u Buenos Ajresu 1949. godine. Po zanimanju je psihijatar i geštalt psihoterapeut, psihodramaturg i pisac. Godine 2002. dobio je nagradu „Zlatna knjiga“ za milion prodatih primeraka knjiga „Put suza“ i „Put sreće“ u Argentini. Urednik je španskog časopisa „Mente sana“ („Zdrav duh“) koji se bavi temama iz oblasti psihologije, neuronauka i emocionalne inteligencije. Redovni je kolumnista u 9 latinoameričkih časopisa i saradnik na 5 radio-stanica. Mnoge njegove knjige prevedene su čak na 20 jezika i objavljene u više od 25 zemalja. Trenutno je posvećen svojim dvema velikim strastima: čitanju i pisanju.

Meni

Put duhovnosti korica romana

Put duhovnosti

968,00 RSD1.210,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu