fbpx

Ilustrovana istorija Srba

Autor:

Vladimir Ćorović

Ilustracije i dizajn:

Andrej Jovanović

Pismo:

Ćirilica

Format:

225mm x 300mm

Obim:

630 str.

Povez:

Tvrd

Napomena:

Šiveno, Štampa u punom koloru

9.152,00 RSD11.440,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Compare
Kategorije: ,
Podeli preko:

Ilustrovana istorija Srba

Sveobuhvatna istorija Srba od dalekih staroslovenskih korena i Seobe naroda do tridesetih godina 20. stoleća i događaja kojima je sam pisac bio svedok kad je pred kraj života završavao rukopis knjige.

Knjiga za čijim je rukopisom tragala nemačka tajna policija, Gestapo, neposredno po ulasku u Beograd aprila 1941. godine.

Istorijsko delo o jednom narodu do čijeg štampanja nije došlo u Kraljevini Jugoslaviji, bilo je nezvanično zabranjeno tokom više od pola stoleća komunističke vlasti da bi konačno prvo izdanje bilo priređeno tek 1989, godine.

Pisac koji je 1908. godine proglašen za najboljeg studenta Univerziteta u Beču zbog slobodarskih političkih uverenja i aneksije njegove rodne Bosne i Hercegovine odbio da primi zlatan prsten austrougarskog cara Franca Jozefa koji mu je sledovao.

Istoričar koji je aktivno sarađivao sa Mladom Bosnom, bio uhapšen i tamnovao u austrougarskom zatvoru, a posle Drugog svetskog rata posthumno i nepravedno proglašen za „krvavog rektora”.

Besprekorni analitičar političkih i diplomatskih procesa na Balkanu, odličan poznavalac kako srednjevekovnih društvenih i kulturnih pojava tako i novovekovnog procesa stvaranja i širenja srpske nacionalne ideje i države.

Podjednako dobar i u razumevanju ličnosti i uloge Sv. Save i Karađorđa, književnosti, društvenih tokova i zamršenih međunarodnih odnosa u prvim decenijama 20. stoleća.

Evropejac po širini i temeljnosti svog obrazovanja, do poslednjeg trenutka ubeđeni i iskreni Jugosloven, što mu ni jednog trenutka nije smetalo da bude isti takav Srbin.

Meni

Ilustrovana istorija Srba

9.152,00 RSD11.440,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu