fbpx

Nemanjići – tvorci srpskog duha i države

Autor:

Željko Perović

Ilustracije i dizajn:

Vladimir Mančić

Pismo:

Ćirilica

Format:

225mm x 305mm

Obim:

400 str.

Povez:

Tvrd

Napomena:

Šiveno, Štampa u punom koloru, Zlatotisak

7.832,00 RSD9.790,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Nema na zalihama

Compare
Kategorije: ,
Podeli preko:

Nemanjići – tvorci srpskog duha i države

Knjiga „Nemanjići – tvorci srpskog duha i države” predstavlja nastojanje da se na što objektivniji način, pažljivim izborom istorijskih podataka, savremenom čitaocu predstavi vladarska porodica Nemanjića. Skupa sa svim njihovim porodičnim nesuglasicama, državničkim i ličnim greškama, ali i pokajanjem, dubokim i iskrenim. Sa svim njihovim uspesima, dostignućima i velikim doprinosom srpskoj državi i narodu.

Prvi deo knjige „Od Nemanje do Vladislava“ čini delo svetog vladike Nikolaja Velimirovića. To delo je ujedno najlepše ikada ispisano žitije Svetog Save. Drugi deo „Od Uroša Velikog do Uroša Nejakog“ autorski je prilog izdanju. Sastavljen je uporednim korišćenjem spisa crkvenih životopisaca (Svetog Danila Drugog i njegovih nastavljača, Grigorija Camblaka, Svetog Dimitrija Rostovskog, prepodobnog Justina Popovića) i biografija koje su ispisali istoričari i istraživači (Vladimir Ćorović, Željko Fajfrić i drugi). Treći odeljak pod nazivom „Nemanjići u narodnom sećanju i nadahnuću” svojevrsna je čitanka o Nemanjićima. Satkana je od priča i pesama, molitvi, beseda, putopisa, članaka, eseja i predstavlja nastavak i tumačenje prethodnih poglavlja, živo i besmrtno nemanjićko predanje.

Cela knjiga je obogaćena vrhunskim reprodukcijama drevnih ikona, umetničkim fotografijama i likovnim ostvarenjima. Prošarana je komentarima priređivača u kojima se dopunjuje ono što u osnovnom tekstu nedostaje.

Meni

Nemanjići encikopedija

Nemanjići - tvorci srpskog duha i države

7.832,00 RSD9.790,00 RSD Sa PDV-om (-20%)