fbpx

Voleti se širom otvorenih očiju

Težina 0,23 kg
Autor:

Horhe Bukaj i Silvija Salinas

Prevod:

Bojana Rajić

Pismo:

Latinica

Format:

130mm x 205mm

Obim:

250 str.

Povez:

Mek

Nema na zalihama

9788660232375

SKU: 4216 Kategorije: ,

Voleti se širom otvorenih očiju

Čudna greška servisa za elektronsku poštu spaja jednog čoveka i jednu ženu. Roberto, neženja i priličan ženskaroš, pomalo umoran od svog monotonog života, na misteriozan način biva upleten u prepisku između dvoje psihologa, Laure i Fredija, koji govore o zaljubljenosti i ljubavi, mogućnostima održavanja veze, veri u ideale, ali i o nedostatku ljubavi, opsednutosti idealizovanim predstavama, divljenju koje prerasta u zavist.

Skriven iza anonimnosti interneta, Roberto preuzima Fredijev identitet i počinje da piše pisma Lauri, iznoseći svoje priče i razmišljanja o ljubavi i sreći, stvarajući tako fascinantnu situaciju kroz koju jedan od najomiljenijih i najčitanijih svetskih psihoterapeuta današnjice Horhe Bukaj, i jednako priznata terapeutkinja Silvija Salinas, promatraju smisao partnerskih odnosa i pravo značenje ljubavi.

* * *

Mnogi dopuštaju sebi grešku da u svom partneru traže rešenje sopstvenih problema, verujući da će ih intimni odnos spasiti od patnji, dosade i nedostatka smisla u životu. Od partnera očekuju da popuni prazninu koju u sebi osećaju.
Kada sa takvim očekivanjima biramo partnera, na kraju se neizbežno razočaramo u osobu koja ne može da ih ispuni. I šta onda? Onda se parovi rastaju misleći da će sa nekom drugom osobom biti bolje, da bi se kasnije našli u istoj situaciji, samo sa drugim sagovornikom. Ili, odluče da provedu život oplakujući svoju sudbinu.

Izlaz je u tome da se odreknemo iluzije o savršenom paru i vezi bez sukoba u kojoj zaljubljenost traje zauvek. Istinski smisao partnerskog odnosa nije u očekivanju spasenja, već u susretu. Ili, tačnije, u susretima:

Mene s tobom.
Tebe sa mnom.
Mene sa sobom.
Tebe sa sobom.
Nas sa svetom.

Meni

Voleti se širom otvorenih očiju prednja strana knjige

Voleti se širom otvorenih očiju