fbpx

Škola za Dobre i Zle

Autor:

Soman Čenani

Prevod:

Mirjana Vučković

Ilustracije:

Jakopo Bruno

Pismo:

Latinica

Format:

205mm x 140mm

Obim:

520

Povez:

Mek

950,40 RSD1.188,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Škola za Dobre i Zle
(prva knjiga iz serijala)

Ova knjiga vodi nas na uzudljivo putovanje u blistavi novi svet sa dve najbolje prijateljice, Sofi i Agatom. One odlaze u Školu za dobre i zle, gde obični dečaci i devojčice uče da budu junaci i zlikovci iz bajki. Jedna će se obučavati za Dobro, druga će postati nova nada Zla. Svaka od njih misli da zna gde pripada.
Kada su njihova mesta u Beskrajnoj šumi zamenjena, otkrivaju da im je sudbina preokrenuta, a prijateljstvo stavljeno na test.
Posledice ih vode neočekivanim stazama, ka neobičnim savezima i silama koje ih dele u uzbudljivoj potrazi za svojim pravim srećnim krajem.

* * *

„Izuzetno oštrouman prvenac, delo zaslužuje čistu peticu.“
‒ Časopis Enterteinment vikli

„Izuzetno inventivno delo, Škola za dobre i zle je komična i edukativna priča koja piscu garantuje mesto učenika generacije.“
‒ Gregori Megvajer, autor bestselera Zlica

„Čenani je izmaštao svet u kome bajke postaju stvarnost, svet u kome svaku princezu iz bajke čeka srećan kraj, a svaku zlicu tragična sudbina. Ali, u Školi za dobre i zle niste uvek sigurni ko je princeza, a ko je zlica.”
‒ Dejvid Magi, pisac scenarija za filmove „Pijev život“ i „U potrazi za Nedođijom“

„Ne događa se često da neko uspe da oživi bajke i navede nas da poverujemo u čarolije. U svom svetu iz bajke Čenani uspeva da kombinuje jezik u stilu Roalda Dala sa intenzitetom pripovedanja Džoan K. Rouling u čijim su delima izbori koje čine glavni junaci ključni.“
‒ Marija Tatar, profesorka na Univerzitetu Harvard i urednica zbirke Klasične bajke

* * *

O autoru:

Soman Čenani veruje u bajke možda i više nego deca iz Gavaldona. Studirao je na Harvardu i za svoj diplomski rad odabrao je temu vezanu za bajke. Pisao je o tome zašto su zle žene tako upečatljivi zlikovci u bajkama.
Soman je, takođe, priznati scenarista, a završio je master studije iz oblasti filma na Univerzitetu Kolumbija kao jedan od najboljih studenata. Njegovi filmovi učestvovali su na preko 150 filmskih festivala širom sveta i osvojili više od 30 nagrada kako stručnih žirija, tako i publike.
Soman piše priče i scenarije, radi i kao nastavnik u Njujorku, a takođe obožava da igra tenis. Prilikom takmičenja, čitavih deset godina nije izgubio meč u prvom kolu turnira. Međutim, od kad je počeo da piše serijal Škola za dobre i zle, često gubi mečeve.

Be the first to review “Škola za Dobre i Zle”

Reviews

There are no reviews yet.

Meni

Škola za dobre i zle korica knjige

Škola za Dobre i Zle

950,40 RSD1.188,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu