fbpx

Šljapko

Težina 0,54 kg
Autor:

Dunja Davidović

Ilustracije:

Ivona Popović

Pismo:

Ćirilica

Format:

215mm x 290mm

Obim:

32 str.

Povez:

Tvrdi, šiveno

Napomena:

Štampa u punom koloru na kunstdruk papiru

Odlomak knjige

1.232,00 RSD1.540,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

100 na zalihama

9788660235079

SKU: 5987 Kategorije: ,

Šljapko – Dunja Davidović

Bezazlena igra malog Šljapka pretvoriće se u veliku avanturu za nestašno pače ali i nesmotrenu mačkicu Sivku. Naš mali junak savladava svoj strah i pokazuje hrabrost kroz svoju životnu veštinu. Svi događaji rezultiraće jednim večnim prijateljstvom ali i doživotnom lekcijom za mališane.

„Od strofe do strofe, od slike do slike, kao da se pred nama odmotava filmska priča, sa pričom o pačetu Šljapku i o mačkici Sivki, o lakom plenu i o neukom plivaču, oboje su u (ne)prilici da zarana steknu nauk, pouku od svog, ali i od tuđeg života […] „Šljapko” je svevremena basna ostvarena u stihovima i u klasičnoj formi, onoj što je odraz tradicije koja počiva na poetici pesnika Jovana Jovanovića Zmaja. I ono što je u sadržaju priče ostalo nedorečeno, tek u nagoveštaju, nadograđeno je ilustracijom. U svemu tome neskrivena je i draž, pa i moć slikovnice kao književno-likovne vrste umetničkog dela. Posle ove avanture proizišle iz snovida maštovite autorke Dunje Davidović, nestašnom pačetu Šljapku i brzopletom mačetu Sivki poželimo srećan put do onog mesta koje se zove Poučnik za nezaborav.“

Iz recenzije Davida Kecmana Daka.

Ovo je prva knjiga za decu autorke i umetnice Dunje Davidović, obogaćena prelepim ilustracijama Ivone Popović. Izveštaj sa promocije (15. maja 2023.) u Baču, rodnom mestu autorke možete pročitati ovde.

Be the first to review “Šljapko”

Reviews

There are no reviews yet.

Meni

Šljapko - Dunja Davidović prednja korica

Šljapko

1.232,00 RSD1.540,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu