fbpx

Orlovi rano lete

Autor:

Branko Ćopić

Pismo:

Ćirilica

Povez:

Tvrd

Obim:

226 str.

Format:

140mm x 215mm

Napomena:

Šiveno

642,40 RSD803,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Orlovi rano lete – Branko Ćopić

U selo Lipovo pod Grmečom, umesto voljene učiteljice Lane, u seosku školu dolazi strog i zloćudni učitelj, koga su tu premestili iz obližnje varošice po kazni zbog pijanstva, a đaci ga zbog velikog crvenog nosa nazovu Paprika. Novi učitelj decu kažnjava i vaspitava batinama, pa se gurpa dečaka i jedna devojčica odmeću „u hajduke” i umesto u školu, svakog dana odlaze u svoj logor Tepsija, sagrađen u obližnjoj šumi Prokin gaj.

„Hrabra četa harambaše Jovančeta” bezbrižno provodi dane u Prokinom gaju, uz brojne avanture i razne doživljaje, sve dok roditelji ne saznaju da im deca ne idu u školu i krenu u potragu…

A onda dečje igre i nestašluke nasilno prekida Drugi svetski rat. Suočena s ratom, deca odrastaju pre vremena preuzimajući na sebe dužnosti koje prevazilaze njihov uzrast i iskustvo.

„Orlovi rano lete” je roman za decu i antiratni roman u kome se uz mnogo vedrog humora govori o prijateljstvu i odrastanju, kao i o velikim temama poput požrtvovanosti, hrabrosti i ljubavi prema slobodi. Reč je o velikom delu velikog pisca uz koje brojne generacije odrastaju i postaju ljudi.

Be the first to review “Orlovi rano lete”

Reviews

There are no reviews yet.

Meni

Orlovi rano Lete prednja korica knjige

Orlovi rano lete

642,40 RSD803,00 RSD Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu